Akce

5.9.2014

5. - 7.9. - Karlovarský folklorní festival (muzika a velcí)


Celé to začalo v pátek 5. 9. okolo druhé hodiny odpolední, když jsme se usadili do sedaček autobusu, který nás odvážel vstříc novému dobrodružství – vystoupení. Cesta v autobusu ubíhala rychle. Hlasitý šum prozrazoval, že dobrá nálada nás neopustila a že natěšení na následující dny neopadá.
Naše cesta se blížila k cíli a to také znamenalo, že se schyluje i k prvnímu vystoupení. Ještě v autobuse – ač s menšími potížemi – jsme se oblékli do krojů a nazuli do bot. Všichni přichystaní jsme se vylodili z autobusu u hotelu Thermal, u něhož se konalo naše první vystoupení. Které se povedlo jak jinak než na jedničku ;). Po vystoupení jsme se hladoví odebrali na večeři a následně na to do penziónu, kde jsme byli ubytováni. Ovšem tohle nebyl konec našeho pátečního programu. Čekalo nás jedno krátké hudební vystoupení pro hosty jednoho z karlovarských hotelů a diskotéka. Zmožení tancem jsme byli rádi, když jsme se dostali zpět do penziónu a jediná akce toho dne byl už jen spánek.
Druhý den začal krátkou procházkou na snídani do nedaleké jídelny. Po návratu na nás čekal nastartovaný autobus, který nás odvážel tentokrát ke Grandhotelu Pupp. Kde jsme vystoupili v rámci právě probíhajících Porcelánových slavností. Sluníčko se na nás ten den smálo a hřálo o sto šest. A svůj výhled na nás si nedalo zastínit ani jediným mráčkem. A se stejným zájmem nás sledovali i lidé, kteří se při prvních melodiích začali shromažďovat okolo. Na odpoledne byl připraven průvod všech souborů po městě. Vidět zde lidé mohli soubory jak z Čech, tak i ze Severního Kypru, Slovenska, Slovinska a také pěvecký sbor z Izraele. Vycházeli jsme od Vřídelní kolonády a došli jsme až k hotelu Thermal. Kde už začali přípravy na večerní Galaprogram. Dva vybrané páry z každého souboru trénovali příchod na večerní představování souboru. Ladili se nástroje a rozcvičovali svaly. Na večer v Karlových Varech sice trochu sprchlo, ale i tak bylo ve Velkém sále hotelu Thermal, kde se všechno odehrálo, spousta diváků.
V neděli dopoledne jsme se nasnídali na jedné z lázeňských kolonád. A každý z přítomných souborů něco málo zahrál a zazpíval. Před námi bylo ještě jedno vystoupení. Které jsme úspěšně zvládli. A byl tu konec. Nám nezbývalo nic jiného, než se převléknou zpět do džínů, kraťas, triček a tílek, zamávat z autobusu Karlovým Varům a vrátit se zpět, po stejné cestě jakou jsme v pátek přijeli, do Polabí. :-)

Katka L.